Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Karlstad Suns Basket F 10/11

Följ

F 10/11

Följ oss för uppdateringar
Följ
Karlstad Suns Basket
Basket
F 10/11
Tabell
Lag M V F P
1 Karlstad Suns 4 2 2 4
2 Örebro 2 2 0 4
3 Hammarö 1 0 1 0
4 Arvika Basket 1 0 1 0

Match

Arvika Basket

34 - 74
Arvika Sim- & Sporthall
9 mars 2024
14:00

Karlstad Suns

Referat

Referat: Arvika Basket - Karlstad Suns

En trött coach. 11 pigga tjejer som kom till samlingen med positiv energi.

Väl framme i Arvika har energin blivit ännu högre. Vi bränner ganska mycket energi innan matchstart. Men vi är glada. Jag känner mig inte längre trött när matchen startar.

Vi inleder matchen bra offensivt och skapar 18p i första quartern. Defensivt är vi tyvärr inte lika bra och Arvika får 12p utan att vi är där och försvarar.

Vi pratar om det i periodpausen och efter det så börjar tjejerna spela riktigt bra försvar.

Det märks att vi börjar bli bekväma med att spela match och jag tycker vi går från klarhet till klarhet. Vi tar returer, stjäl bollen för motståndet och får till bra spel och bra lägen.

Innan matchen pratade jag med domarna om att vara extra tuffa mot våra stegfel och foul. Jag tycker domarna gjorde ett bra jobb idag. Dom blåste på många stegfel (dom hade kunnat hitta fler) och dom tog sig tid att förklara för tjejerna varför dom blåste. Vi behöver få fler avblåsningar mot oss redan nu så att vi lär oss inför kommande tuffare motstånd. Vi är äldre och har större krav på än motståndarna i den här serien. Enda sättet att lära detta är om domarna blåser tuffare mot oss.

Hur vinner man matchen? Enkelt sagt så har man minst ett poäng mer än motståndarna. Men när jag coachar ungdomar så känns det mer komplicerat än så. Ett bättre mått är "det lag som går från matchen med störst leende på läpparna vinner". Vi vann inte med det måttet idag tyvärr.

Vi spelar alla för att lära oss. Vi får bekräftelse på att vi lärt oss saker sen sist. Men det betyder inte att man för varje match gör mer o mer poäng. Vissa matcher gör man 0 poäng andra matcher gör man 5 och nån enstaka gör man 50. Oavsett om man gör 0 eller 50 så är det lagets insats som räknar och hur ens prestation passar in. Ibland är min roll att spela fram bollen till andra ibland är min roll att stoppa en svår motståndare. Ibland är min roll att stå i hörnet för det eliminerar en bra försvarare. Min känsla efter idag är att många värderar antal poäng högt och att det är viktigt. För mig som coach är däremot energin man använder på planen viktigast. Om varje spelare går in och kör hårt och gör det vi tränat på kommer alla komma till lägen offensivt och motståndet får svårt att komma till skott defensivt. Min uppfattning som coach idag var att vi lyckades jättebra med detta. Ändå kom tjejerna av planen som om dom sålt smöret o tappat pengarna.

Vi får prata om det på måndag.

Andra möten i serien

lör 20 apr 2024, 11:00 Karlstad Suns - Arvika Basket